Op de markt

Na weken van voorbereiden zijn we er helemaal klaar voor. Alle kussens staan klaar, de voorraad konijntjes, druppels en ander leuks is geteld. De letterbak is aangevuld en alles wat we niet mogen vergeten, is keurig ingepakt!

Op de markt

Hoe het begon

Eind  vorig jaar heb ik mijn zinnen gezet op een markt op Camping Bakkum, in Castricum. Ik heb goede berichten gehoord en na wat navraag, lijkt inschrijven een goed idee. Een hippe en trendy markt met veel bezoekers uit Amsterdam. Dat moet goed komen. Ik app mijn Instagram vriendinnetje en we besluiten om samen te gaan. Maar wel op een voorwaarde: twee kramen naast elkaar graag!

Op pad

Zaterdagochtend is het dan zo ver. Vrijdagavond hebben we alles klaargezet, zodat we zaterdag op tijd weg kunnen rijden. We hebben er enorm veel zin in. Alsof we op weg zijn naar ons eigen feestje. De kilometers vliegen onder onze auto door en voor we het weten, zijn we op plek van bestemming.  Daar is het even zoeken, maar als snel hebben we onze kraam gevonden. Het opzetten van de kraam kan beginnen, maar niet nadat ik eindelijk mijn Instagram vriendinnetje heb begroet! We hebben al meer dan een jaar contact en zien elkaar nu voor het eerst. Social media is soms zo gek nog niet.

IMG_0015

De kraam

We hebben enig ervaring met het opzetten van de kraam en als alles een plekje heeft gekregen, kijk ik er van een afstandje naar. Onze nieuwste Fifie’s staan er uitnodigend bij en ook onze Ibizatassen zijn eyecatchers. De letterbak krijgt een prominente plek. Ik ben tevreden over het resultaat. Maar ervaring leert ook dat we af en toe wat herschikken. Dat hoort erbij.

IMG_0016

Slechte plek

Hoe enthousiast we aanvankelijk ook zijn, we hebben snel door dat wij wel op een hele slechte plek op de markt staan. We staan in een uithoek, net voordat de markt afbuigt naar links. Eigenlijk is het  gewoon een “verdomhoekje”. Er komt bijna niemand voorbij en de mensen, die wel voorbij komen, die rennen zowat naar hun eigen campingplek. Hoe jammer is dat?

 

Gezellige boel en ByMo Designs

Maar….het mag de pret allemaal niet drukken. Ondanks de enorme kou hebben we het gezellig met andere standhouders. Halen we dampende cappuccino’s en warme thee. En dat alles in het gezelschap van kakelende kippen, hitsige hanen en gillende kalkoenen. Zet ze bij elkaar en ja, het lijkt wel een kippenhok. Net vrouwen.

 

Met Monique van ByMo Designs is het heel gezellig. Ken je dit mooie bedrijf al? Ze verkoopt de allerleukste haarspeldjes, diademen, armbanden, kettingen en oorbellen en nog veel meer leuks. Ik heb een zwak voor al dit moois en heb dan ook voor mezelf en mijn dochter te gekke oorbellen gescoord. Neem hier eens een kijkje op haar site en laat je verrassen.

IMG_0025

Tijd om in te pakken

Als we ’s avonds alles hebben ingepakt, is het tijd om een restaurantje te zoeken. Met een wijntje, stokbroodje en een fijne saté nemen we de dag door en trekken de conclusie dat we een hele leuke dag hebben gehad, nieuwe contacten hebben gelegd en dat er kussens en Feetjes naar Duitsland gaan. Langzaamaan worden we weer een beetje warm.

 

Liefs, Mascha

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: