Lief december

Sneeuwvlokjes dwarrelen naar beneden en onze wereld wordt voor eventjes wit. Het is december. De laatste maand van het jaar is niet alleen vol en gezellig, maar ook een maand om terug te kijken naar het jaar dat achter ons ligt. Om met een been al bijna in het nieuwe jaar te staan. Wat betekent december voor jou?

Blije koppies

Blije koppies, bergen cadeautjes en pepernoten. Zingen bij de schoentjes en het magische moment dat Sinterklaas echt aankomt. Ik hou van Sinterklaas en alles wat erbij hoort. Mijn kinderen houden er nog veel meer van, maar stiekem ben ik wel een beetje blij dat de Sint weer naar Spanje is. Want Kerstmis en de aanloop ernaartoe, is voor mij toch net wat specialer.

december

Kerstmarkt

In september zijn we al begonnen met de voorbereidingen van de kerstmarkt. Vol enthousiasme en liefde hebben we de letterbak weer gevuld en zijn de mooiste kussens gemaakt. Je hebt ze vast al gezien. De prachtige wolkjes met lieve oogjes en de stoere okergele kussens. De wolkjes van zwart/wit cactus stof en het allermooiste kroontje met fijne gouden stipjes. Dit stofje hebben we in Frankrijk geshopt en ik ben er verliefd op.

december December

En dan is het eindelijk zover. Een heel weekend vol “Jingle Bells”, kerstkransjes, vrolijke mensen en persoonlijke verhalen. Wij hebben er zin in en onze kraam ziet er goed uit. Alleen perfect is goed genoeg en ik denk dat we dat doel in elk geval behaald hebben.

december

Er komt een mevrouw en zij hoopte al dat Feetjes er zou zijn. Vorig jaar is ze ook geweest en kon toen niet kiezen. Deze keer lukt dat wel en krijgen we een leuke bestelling, waarmee we aan de slag gaan. Dat is Feetjes. Wil je net iets anders? Wij denken met je mee en gaan persoonlijk voor jou aan de slag.

Denken aan

In december is de magie bijna tastbaar. De sfeer, de lichtjes, alles is anders. Gemis soms pijnlijk aanwezig en dankbaarheid groot, omdat je blij bent met de lieve mensen, die je om je heen hebt. Het is fijn om juist dan aan anderen te denken. En met een klein gebaar kun je al veel voor een ander betekenen.

december

Kijk over mijn schouder

Ik kijk over mijn schouder en zie een mooi 2017 liggen. Een jaar met mooie en dierbare herinneringen met mijn gezinnetje. De fijne vakantie met ons gezin en mijn ouders in Frankrijk. Het wandelen door kleine Franse straatjes, met een klein handje in de mijne. Of een klein handje in die sterke hand van opa.

En als ik vooruitkijk, zie ik een nieuw jaar liggen. Een boek met lege bladzijdes. Een boek die gevuld gaat worden met nieuwe herinneringen. Herinneringen voor nu en later.

Ik wens je een fijne kerst en een sprankelend 2018. Geniet ervan, zoals jij dat wil.

Liefs, Mascha

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: