Streekmarkt…

markt

Helemaal rozig, een kop dampende thee, een stukje warme appeltaart en een hele fijne bank. Wat een genot na een heel weekend op de Streekmarkt bij Kasteel Keukenhof te staan.

Zaterdag is het zover. We staan voor het eerst op de markt en een beetje onwennig bouwen we onze kraam op. Beetje zus, beetje zo…details hier en details daar. En dan is het af. Van een afstandje kijk ik naar de kraam en ben meer dan tevreden. Het geeft precies het sfeertje weer, die bij Feetjes past. Lief en stijlvol. Aantrekkelijk ook. Het zonnetje doet haar best en langzaamaan warmen we wat op. Het is heel koud. Maar lang tijd om daarover na te denken, hebben we niet. De eerste klanten (zo noemen ze dat toch?) staan voor onze kraam en willen graag een Feetje. Inmiddels heb ik geen gevoel meer in mijn vingers en ga aan de slag om het Feetje te rijgen. Wat een geklungel. Ik voel het touw niet goed en het duurt even voordat het af is. Ondertussen gezellig geklets en even later ligt er een mooi pakketje klaar. De kop is eraf en blije mensen gaan vrolijk naar de volgende kraam.

Rond lunchtijd valt het even stil. En daarna wordt het druk! Echt druk! We verkopen goed, de Feetjes vliegen de kraam uit en de kussentjes gaan er achteraan. Mensen kunnen mee doen met onze Give Away actie, die ook via Facebook loopt. De actie wordt goed ontvangen en iedereen wint het kussentje. Hopen ze. ’s Avonds hebben we een gelukkige winnares en het kussentje gaat haar kant op..

Wat is dit leuk en gezellig! Om blij van te worden en dat is dan ook de enige reden dat we dit doen. Iets doen waar je blij van wordt.

We besluiten dit succes een vervolg te geven en hebben dan ook voor zondag een kraam geregeld. Deze keer meer in de zon en met warmere voeten. Best fijn, als je een hele dag moet staan. Er is vandaag ander publiek dan zaterdag. Mensen kijken meer, kopen minder. Meer gezinnen, waarvan de man vaak denkt dat hij de wijste is. Natuurlijk is dat niet zo, als hij zijn vrouw probeert te behoeden voor impuls aankopen. Ik denk dat een bezoekje aan een markt voor elke vrouw succesvoller is zonder man…. Maar we krijgen heel veel enthousiaste reacties. Flyers worden uitgedeeld, Feetjes gemaakt en verkocht en kussentjes ingepakt. Een bestelling wordt geplaatst en dat is natuurlijk erg leuk!

Op de valreep verkopen we nog twee Feetjes aan twee kleine zusjes en zien we dat de buren al aan het inpakken zijn. Ineens is het tijd om af te bouwen en de dag is voorbij gevlogen.

We hebben verkocht, we hebben ervaring opgedaan, maar bovenal enorm genoten van alles wat we deze twee dagen hebben meegemaakt. Familie en vrienden, die in ruime getale langs zijn geweest. Er soms zelfs een treinrit, inclusief overstap, voor over hebben gehad. Echt heel erg leuk.

Hou Feetjes maar in de gaten. Wie weet, waar we nog opduiken…

En voor nu….fijne avond en dank voor jullie bezoekje!

Feetjes, with love

2 gedachten over “Streekmarkt…

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: